Jäta sisu vahele

Istutama! Kultuurroosid

Hea muld, elujõuline taim, auk ja vesi – ega muud istutamiseks vaja olegi. Kogusime kokku lihtsad ja selged istutusjuhised, mille järgimisel on uuele taimele tagatud parimad võimalikud kasvutingimused.

Istutage kultuurroosid päikeselisse tuule eest kaitstud kohta, kus nende õied pakuksid õues viibijatele või möödujatele silmarõõmu. Potitaimi võib istutada ümber ka suvel, isegi kui need õitsevad.

Kaevake roositaimele 60–80 cm sügav istutusauk. Auk peab olema sügav, kuid võib olla kitsas. Parandage pinnast, segades selle hulka vähemalt pooles ulatuses Erimulda Püsikutele ja Roosidele. Lisage segule ka teralist Aialupja.

Kontrollige taim enne istutamist üle. Pookimiskoht on näha juure ja varre vahelise paksendina. Selleks, et roosil oleks hea talvituda, peab pookimiskoht jääma 10–20 cm ulatuses mulla alla.

Täitke esmalt vaid pool istutusauku ja tihendage mulda, valades augu vett täis. Kui vesi on imendunud, täitke auk servani.

Kujundage roosipeenrast lauge seljandik, et roosid ei kannataks talvise niiskuse käes. Laotage taimede ümber Dekoratiivmultši või -kive, mis hoiavad suvel maa niiskena ja takistavad umbrohu vohamist.

Tekst: Paula Ritanen-Närhi

Otsi