Jäta sisu vahele

Multš annab aiale viimase lihvi

Dekoratiivmultši abil saab luua värvilaike ja tõsta esile aia erinevaid vorme, taimi ja rajatisi, nagu piirded, sillutised ja terrassid. Dekoratiivmultšiga saab lihtsa vaevaga korrastada aia vananenud ilmet.

Millist kasu annab Dekoratiivmultši kasutamine?

  • Multši kasutamine lihtsustab aia hooldamist, sest rohimis- ja kastmisvajadus väheneb. Multšialune maa püsib kuni pinnani poorse ja niiskena, nii et taimed saavad juured kogu mullakihi ulatuses laiali ajada.
  • Ajaga kõduneva Dekoratiivmultši kihi all tuleb kasutada geotekstiili ainult juhul, kui mullas leidub mitmeaastaseid umbrohtusid.

Multši hooldus

  • Multši võib korrastada, lisades kevaditi uue õhukese kihi multši.
  • Taimede väetamise ajaks võib multši kõrvale tõsta ja pärast väetise lahustumist kiirendavat kastmist uuesti oma kohale rehitseda.
  • Vajaduse korral puhastage multšipinda suurematest taimejäätmetest, paremini õnnestub see kuiva ilmaga.

Dekoratiivmultšid

Dekoratiivmultši taustal tuleb püsikute ja põõsaste ilu uhkelt esile.

Hiilenmusta koristekate käytössä.

 Puude ümber sobib multšist nn kaelus. Multšikihialune poorne ja õhurikas pinnas tuleb puujuurtele kasuks. Sellisel juhul ei tee ka muruniitmine tüvele liiga.

Koristekatetta viljelylaatikoiden välissä

Köögiviljaaia Kasvatuskastide vahele võib rajada Dekoratiivmultši või -kivide abil hõlpsasti hooldatava pinna. Kivide alla on soovitatav asetada nende värviga sobiv geotekstiil.

Kuorikatetta mansikkamaalla

 Peenramaa käiguteed võib katta kas Puukooremultši või Dekoratiivmultšiga, mis aitab hoida jalatseid puhtamana. Kui soovite käiguteid mujale suunata, siis võite multši pinnasesse kaevata.

Otsi