Jäta sisu vahele

Põõsasmustika istutamine

Põõsasmustikate populaarsus muudkui kasvab ja mis seal imestada. Juba paarist põõsast piisab, et noppida lauale hõrku supertoitu. Õiges mullas ja sobivas kohas hakkavad põõsasmustikad hästi kasvama.

Põõsasmustika kasvukoht

Põõsasmustikas vajab valgusküllast ja sooja kohta, kuhu päike paistab vähemalt pool päeva. Pinnas peaks olema happeline ja niiskust pidav, sest mustikatele meeldib tasane ja niiske kasvusubstraat. Kuivemas kohas tuleb olla valmis kuumalainete ajal taimi kastma, et saaki kindlustada.

Enne istutamist

Põõsasmustikas on happelise pinnase taim. Nende istutamiseks on soovitatav kasutada napilt lubjatud Erimulda Okaspuudele ja Rododele. Soovi korral võib lisada istutusauku lupjamata Looduslikku Turvast, sest mustikad tunnevad end hästi happelises pinnases.

Põõsasmustika istutamine

Põõsaste istutusvahemik on 1–1,5 meetrit; parema tolmlemise huvides tuleb istutada vähemalt kahte sorti taimi. Taimede jaoks kaevatakse madalad, umbes 40–50 cm sügavad augud. Taimed istutatakse pisut sügavamale, kui need enne kasvasid. Kastetakse ohtralt. Umbrohu idanemise ja kuivamise takistamiseks võib katta mulla Puukooremultšiga.

Põõsasmustika lõikamine

Üldjuhul pole vaja taime lõigata. Vigastatud või kuivanud oksad eemaldatakse. Kuna mustikas maitseb jänestele, on seda tarvis kaitsta kuuseokste ja kanavõrguga.

Väetamine

Otsi