Jäta sisu vahele

Suvele värvi lilledega – valge suvelilleunelm

Looge valge suvine meeleolu. Valge unelm sünnib erinevate valgete lillede sümbioosist.

 

Looge valge suvine meeleolu. Valge unelm sünnib erinevate valgete lillede sümbioosist.

Kuidas oleks anda terrassile või rõdule tulevaks suveks uus ilme? Suvelillepotte kombineerides on lihtne luua ilmekaid ja kauneid seadeid. Istutage eri suuruses pottidesse või kastidesse üks-kaks eri liiki suvelilli ja asetage need üksteisest sobivale kaugusele terrassile või rõduservale. Kui ruumi on vähem, võib kombineerida taimi ka ühes potis.

Valge unelm

Valge ja rohelise kombinatsioon loob lihtsa vaevaga stiilse ja moodsa mulje. Heledates toonides suvelilleseade on eriti mõjus. Torgake hulka ka lõhnavaid lilli, nagu siintoodud valge kultuurroos või lavendel. Valgetes ja heledates pottides tulevad pinnamustrid hästi esile.

  • Ripp-petuunia (Petunia) uued liigid on tihedakasvulised lilled, siin näiteks õrna laimirohelist värvi.
  • Dekoratiivse tubaka (Nicotiana) kellukat meenutavate õite meeldivat aroomi on kõige tugevamalt tunda õhtuti ja märja ilmaga.
  • Istutage kevadel luuderohtu (Hedera) ja vahetage sügise saabudes suvelilled hooajaliste taimede vastu välja.
  • Ilus valge kalevikepp (Gaura lindheimerii) muudab üldilmet rõõmsamaks; see sobib madalamate taimede hulka, muutes seade õhulisemaks.
  • Õrnaleheline ja sihvakas müür-kipslill (Gypsophila muralis) näeb tõeliselt sulnis välja.
  • Vastupidav ja kaunis hall salvei (Salvia farinacea) sobib päikeselisse või poolvarjulisse kasvukohta.

Nõuandeid lilleseade kujundamiseks

Kui valite ainult ühte värvi või sarnastes toonides lilli, saab lõpptulemus meeldivalt tasakaalus. Värvide harmoonia loob ühtlase mulje isegi siis, kui kasutatakse mitut liiki taimi. Ühtlast muljet saab luua ka potivärvi abil – mulje on huvitavam, kui kõik potid ei ole ühesugused.

Kombineerige suvelilledega kõrrelisi ja muid taimi, mis ei õitse, vaid kaunistavad ainult oma lehtedega. Need muudavad seade rahulikumaks ja toovad esile teiste taimede parimad omadused.

Kas valguse kätte või varju?

Veenduge, et teie valitud taimed tunneksid end kasvukohas valitsevates tingimustes hästi, olgu tegemist päikselise või varjulise paigaga.

Pottide asukoha valimine aitab kindlaks teha, millistesse kasvuoludesse sobivaid taimi tuleb poest ostma minna. Varjulisse kohta ei tasu istutada valguslembeseid taimi ja vastupidi. Klaasitud rõdu päikeselõõska naudivad hoopis teistsugused liigid kui need, kellele meeldib olla majatrepil varjus.

Õiges mullas on taimedel hea olla

  • Suvelillemuld on töötatud välja selliselt, et suvelilli oleks lihtne hooldada.
  • Suvelilled kasvavad kiiresti ning vajavad rohkesti vett ja toitaineid. Erimulla retsept on pikaajalise tootearenduse tulemus. Kerge struktuuriga ja õhurikas Suvelillemuld sisaldab vett siduvaid kastmiskristalle ja kauakestva toimega väetist.
  • Kastmiskristallid vabastavad aeglaselt vett taimedele kasutamiseks ja pikendavad seega nende kastmise intervalli. Kristallid on mürgitud ja biolagunevad.
  • Kauakestva toimega mullaväetis tagab ühtlase üldkasvu. Toitained on aeglaselt lahustuval kujul ning need vabanevad niiskuse ja soojuse mõjul vähehaaval taimedele kasutamiseks.
  • Rikkaliku õitsemise ja lopsaka kasvu tagamiseks kasuta igal kastmiskorral või 1-2 korda nädalas Suvelilleväetist.

Otsi