Omatehtud ketšup

Oma ketšup on imehea kaste, mida nautida näiteks krõbedate kartulisektorite kõrvale.

Tomatiketsup

Valmistuaeg 20 minutit + 1 tund küpsetamiseks.

Koostisosad

1 kg küpseid tomateid

1 keskmise suurusega magus sibul

1 spl purustatud küüslauku

½ dl rapsiõli

1 dl roosuhkrut

1 dl punase veini- või õunaäädikat

½ dl vedelat mett

1 ½ – 2 tl soola

1 tl värskelt jahvatatud musta pipart

½ tl kaneeli

½ tl nelki

Pisut chillit

u 1 dl vett

Valmistamine

  1. Eemalda tomatitelt kõvad tüviosad ja kata tomatid.
  2. Koori ja haki sibul. Pruunista õlis hakitud sibul ja purustatud küüslauk. Lisa tomatikuubikud. Sega vaikselt u 3-5 minutit.
  3. Lisa ülejäänud koostisosad ja lase podiseda 20 minutit.
  4. Püreesta segu tasakesi saumiksriga ja jätka keetmist kuni segu pakseneb, u pool tundi. Kui segu tuli liiga tahke, lisa juurde veidi vett.
  5. Villi ketšup puhtasse pudelisse ja hoia pudelit külmkapis.
  6. Ketšup säilib kinnises pudelis mitu kuud, seega võib selle hoiustamiseks kasutada ühte suuremat purki mitmete väikeste asemel.
  7. Avatud pudelis säilib ketšup umbes nädal aega. Nuusuta – kui lõhn on hea, on ketšup veel värske.