Pikakimchi

Valmista maitsvat taimetoitu – Aasia maitse kodusest kapsast!

Pikakimchi

4 portsjonit; valmistusaeg 15 minutit + 2 tundi marineerimist

Koostisosad

1 väike kapsas

~4 spl soola kapsa soolamiseks

 

Kaste

1 punane tšilli

6 rohelise sibula vart

2 spl seesamiseemneid

4 spl riisiveiniäädikat

3 spl kalakastet

1 ½ tl purustatud küüslauku

1 ½ tl riivitud ingverit

 

Valmistamine

  1. Puhasta kapsas ja eemalda kõva tüvi. Haki kapsas peeneks, pane kaussi ja lisa sool.
  2. Jäta seisma paariks tunniks.
  3. Senikaua poolita tšilli, eemalda seemned ja haki peeneks.
  4. Haki rohelise sibula varred peeneks ja rösti seesamiseemned kuumal pannil ilma rasvainet lisamata kuni seemned on kaunist värvi.
  5. Kui õhukesed kapsaribad on paar tundi soolaga seisnud, loputa need jooksva vee all puhtaks ja kuivata paberiga õrnalt nii kuivaks kui võimalik.
  6. Lisa kuivadele kapsaribadele hakitud tšilli ja roheline sibul, röstitud seesamiseemned ja ülejäänud koostisosad. Serveeri

Naudi

Nautige toitu maitsva roana või eelroana.