Lihtne rabarberimahl

Selle lihtsa juhisega saad valmistada värsket rabarberimahla just Sinule sobivas koguses.

Kekkila_Rabarberimahl

Koostisosad

Rabarberivarred

Vesi

Suhkur

Sidrunid

 

Valmistamine

  • Puhasta ja viiluta rabarberid potti.
  • Keeda teises potis vesi, mille kogus on 2/3 rabarberite kogusest
  • Lase vesi keema ja lisa suhkrut ~ 1 dl 1L vee kohta.
  • Kalla kuum vesi tükeldatud rabarberitele. Lase jahtuda.
  • Võta sidrun(id), arvesta 1 sidrun 2L vee kohta. Pese sidrun(id) ja koori kollane koor koorimisnoaga. Eemalda valge osa, seejärel viiluta.
  • Lisa viilutatud sidruni kollane koor ja rabarberiviilud ja tõsta külmkappi paariks päevaks
  • Kurna mahl pudelitesse. Jook säilib külmkapis kuni paar nädalat.

 

Naudi

Lahjenda mahla vastavalt oma maitsele ja naudi magushaput jooki kui suvist janukustutajat.