Maasika-Rabarberitort

Gluteenivaba hõrgutis igapäeva hetkedeks ja pidulauale, 6-8 portsjonit.

Kekkila_maasika_rabarberitort

Koostisosad:

Rabarberi-kohupiimavaht

4 dl vahukoort

1 dl kohupiima (mitte teralist)

2 spl tuhksuhkrut

~1 dl rabarberimoosi

 

Tordipõhi

4 muna

2 dl suhkrut

2 ½ dl gluteenivaba jahu

2 tl küpsetuspulbrit

½ dl sulatatud võid

 

Immutamiseks

½ dl sidrunimahla

 

Kaunistuseks

1 ½ l maasikaid

 

Valmistamine

  • Esmalt valmista tordipõhi. Vahusta munad ja suhkur.
  • Sega kergelt küpsetuspulber ja jahu, raputa segu läbi sõela vahustatud munadele vaheldumisi sulatatud võiga.
  • Vala segu 22 cm läbimõõduga rasvainega määritud ning gluteenivaba jahu või mandlijahuga üle raputatud koogivormi ja küpseta ahjus keskmises vahes 175 ̊C juures u 40-50 min.
  • Lase koogil jahtuda enne kui selle vormist välja võtad. Lõika jahtunud kook keskelt laiupidi pooleks ja immuta pooled sidrunimahlaga.
  • Valmista täidis. Vahusta vahukoor ning sega see rabarberimoosi, kohupiima ja tuhksuhkruga.
  • Puhasta ja pese maasikad ning lõika need pooleks.
  • Võta ette üks koogipool. Pane selle peale ½ täidisest ja täidise peale 1/3 maasikatest. Seejärel tõsta peale teine koogipool ja lisa ülejäänud täidis ning laota ülejäänud maasikad.

 

Naudi

Valmista tort argipäeva või pidupäeva tähistamiseks ja naudi seltskonnaga.