Jäta sisu vahele

Millist toitu taimedele pakud?

Taimed vajavad valgust, soojust ja vett. Ja toitu. Loe lähemalt Kekkilä orgaaniliste väetiste kohta.

Et väikesest võrsest kasvaks suur puu, vajab mitmeaastane taim erisugust toitu. Nii nagu toidus sisalduvad vitamiinid ja mikroelemendid on inimese kasvu jaoks hädavajalikud, vajavad taimed õitsenguks ja saagi kasvatamiseks erinevaid toitaineid ehk väetiseid.

Kaasaegse inimese sahvriks on külmkapp, taime jaoks muld. Ükski sahver ei täida ennast. Kuna mullas toitained järk-järgult ammenduvad, tuleb taimele toitu juurde anda – teisisõnu, talle sobivat väetist.

Kui te pole kunagi oma taimi toitnud, kas oleks nüüd aeg seda proovida?

Väetamine on taimede – söödavate või dekoratiivsete – õitsemise ja hea saagikuse tagamiseks ohutu ja hädavajalik.

Taimepõhiste orgaaniliste väetiste populaarsus kasvab

Kekkiläl on peaaegu saja-aastane kogemus taimsete väetiste alal. Väetiste valikust leiab peaaegu iga koduaednik talle sobivate parimate võimalike toitainete koostise iga taime jaoks.

Kekkilä tugevdab oma orgaaniliste väetiste valikut veelgi, tuues turule ringmajanduse põhimõtete järgi valmistatud väetised, millest paljud sobivad ka taime- või vegan-aedadesse, kasvuhoonetesse või rõdudele.

Taime seisukohast on taimepõhistes väetistes toitained juba õiges vahekorras. Väetise orgaaniline koostis kiirendab ka pinnase mikroorganismide tegevust ning parandab maa loomulikke kasvutingimusi. Orgaaniliste toorainete puhul on tegemist ringmajandusest pärit toiduainetööstuse kõrvalsaadustega, mis naasevad sellisel kujul taaskasutusse keskkonnasõbralikul moel.

  • Ringmajanduslik toode – toorained on hoolikalt valitud toidutootmise kõrvalsaadused, mis tagavad toitainete toomise loodusliku ja keskkonnasõbraliku viisil.
  • Kõik Kekkilä maheväetised on EL-is heaks kiidetud mahepõllumajanduse jaoks (EL 834/2007, 889/2008) ja on kantud ka Evira mahepõllumajanduse loendisse.
  • Uus keskkonnasõbralik pakend on valmistatud 100% taaskasutatud plastist.
  • Väike suurus, väikeste õuede jaoks, 3 L
  • Orgaanilise eelised: aeglaselt vabastavad toitained annavad taimedele pikaks ajaks kasvujõudu ja parandavad samal ajal mulla mikroorganismide funktsioone.

Kekkilä maheväetised

  • Mahe Aiamaaväetis on puhastest taaskasutatud toorainetest valmistatud looduslik aiamaaväetis.
  • Mahe Marjaväetis on puhastest taaskasutatud toorainetest valmistatud looduslik väetis marja- ja viljataimedele.
  • Mahe Vedelväetis on kastmisvette segatav väetis rohetaimede, suvelillede, köögiviljade, ürtide ja väikeste taimede jaoks.
  • Mahe Aiaväetis on hõlpsasti kasutatav granuleeritud väetis kõigile aiataimedele ja köögiviljamaale.
  • Looduslik Muruväetis, selles sisalduvad aeglaselt vabanevad toitained, mis annavad murule stabiilse ja elujõulise kasvu. Meriadru parandab muru kasvu. Tumepruun väikeseteraline väetis toimib kiiresti ja on murul silmapaistmatu.
  • Looduslik Taimeväetis  on looduslik kastmisvette segatav universaalne väetis kõikidele taimedele. Täielikult taimne toitainete koostis tagab nii kasvu kui ka rikkaliku õitsemise ja saagi.
  • Looduslik Orhideeväetis on looduslik kastmisvette segatav spetsiaalne väetis orhideedele. Täielikult taimne toitainete koostis tagab nii kasvu kui ka rikkaliku õitsemise.
  • Looduslik Meriadru on looduslik lõhnatu ja täiesti taimne toitaine, mida tuleb kastmisveele lisada kõigi taimede väetise lisandina. See suurendab taimede toitainete ja vee omastamisvõimet.
  • Looduslikud Väetisepulgad on looduslik pikatoimeline universaalne väetis kõigile taimedele. Tasakaalustatud toitainete koostis ja looduslikud mikroelemendid tagavad nii kasvu kui ka rikkaliku õitsemise ja saagi.

 

Otsi