Koostisosad:
Koogipõhi
- 100 g võid
- 200 g Digestive-küpsiseid
Rabarberitäidis
- 350 g värsket rabarberit tükkidena
- 1 1/4 dl suhkrut
- 2 spl nisujahu
Toorjuustutäidis
- 400 g maitsestamata toorjuustu
- 1 dl suhkrut
- 2 muna
Glasuur
- 200 g hapukoort
- 4 spl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Valmistamine
- Purusta küpsised ja sega hulka sulatatud või. Suru segu ühtlaselt koogivormi (Ø 20 cm) põhja.
- Sega tükeldatud rabarberid, suhkur ja nisujahu ning vala segu küpsisepõhjale. Küpseta 190 °C juures umbes 15 minutit.
- Võta vorm ahjust välja ja alanda ahju temperatuur 175 kraadini.
- Sega omavahel toorjuust, suhkur ja munad ning vala segu rabarberikihi peale. Küpseta 175 °C juures 30–40 minutit, kuni juustukiht on hüübinud.
- Sega kokku hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Vala glasuur kuumale koogile ja silu pind. Lase koogil täielikult jahtuda.
- Serveeri rabarberikooki külmalt. Soovi korral kaunista kook maasikatega.