Jäta sisu vahele

Rabarberi-juustukook

Magushapu kooslusega rabarberi-juustukook valmib küpsistest, toorjuustust ja hapukoorest ning küpsetatakse ahjus Ameerika juustukoogi stiilis.

Koostisosad:

Koogipõhi

  • 100 g võid
  • 200 g Digestive-küpsiseid

Rabarberitäidis

  • 350 g värsket rabarberit tükkidena
  • 1 1/4 dl suhkrut
  • 2 spl nisujahu

Toorjuustutäidis

  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 muna

Glasuur

  • 200 g hapukoort
  • 4 spl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

  1. Purusta küpsised ja sega hulka sulatatud või. Suru segu ühtlaselt koogivormi (Ø 20 cm) põhja.
  2. Sega tükeldatud rabarberid, suhkur ja nisujahu ning vala segu küpsisepõhjale. Küpseta 190 °C juures umbes 15 minutit.
  3. Võta vorm ahjust välja ja alanda ahju temperatuur 175 kraadini.
  4. Sega omavahel toorjuust, suhkur ja munad ning vala segu rabarberikihi peale. Küpseta 175 °C juures 30–40 minutit, kuni juustukiht on hüübinud.
  5. Sega kokku hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Vala glasuur kuumale koogile ja silu pind. Lase koogil täielikult jahtuda.
  6. Serveeri rabarberikooki külmalt. Soovi korral kaunista kook maasikatega.

Otsi