Ürdid ja köögiviljad
Harilik sidrunhein
Cympopogoncitratus
Sidrunhein on idamaistest köökidest tuntud sidrunimaitseline maitsetaim. Sidrunhein on Kagu-Aasiast pärit pikk, mitmeaastane aromaatne rohttaim, millel on mahlakad varre alumised osad ja lehed.
Kastmine:
Keskmine
Valgus:
Päikseline
Kõrgus:
40-60 cm
Värvid:
Rohelised lehed Helerohelised lehed
Õitsemine:
none
Sidrunheina kasutatakse kala-, suppide ja hautiste maitsestamiseks. Enne toidu serveerimist eemaldatakse sidrunhein. Hakituna või jahvatatuna sobib sidrunhein ka marinaadidesse ja maitsekastmetesse. Sidrunhein säilib külmkapis plastiku sisse mähituna umbes 2 nädalat. Seda võib ka sügavkülmutada kas tükkidena või jahvatatult.